شیشه دوجداره چیست ؟
.پنجره عایق به پنجره هایی گفته میشود که معمولا با نام پنجره دوجداره یا پنجره سه جداره شناخته میشوند. این قبیل پنجره ها , عایق بسیار مناسبی در برابر صدا و گرما میباشد و با استفاده از شیشه هایی که از قابلیت کاهش اثرات مضر نورخورشید برخوردار هستند می توان قابلیت این شیشه ها را افزایش داد. شیشه های دوجدار بنا بر نیاز با ضخامت و لایه های متفاوتی ساخته میشوند و با تلفیق ضخامت شیشه ها و رنگهای شیشه ها می توان کیفیت و رنگ انها را تغییر داد. به عنوان مثال از یک طرف شیشه شش میل استفاده کرد و از طرف دیگر شیشه با ضخامت چهار میل , شیشه های دویا چند جداره اصولا به عنوان عایقی در برابر صوت - اتاقهای کنفرانس - پنجره منازل -بالکن های شیشه ای و به عنوان .پوششی برای کنار استخرها سالنها می باشد.
اجزای تشکیل دهنده شیشه های دوجداره :
در شیشه های دوجداره همانطور که گفته شد ضخامت شیشه ها در هر طرف میتوانند متغییر باشند همچنین برای دوجداره کردن شیشه ها احتیاج به یک قطعه فلزی بنام فاصله انداز و یا اسپیسر میباشد که جنس ان از الومینیوم میباشد. که در روی ان سوراخهای بسیار ریزی موجود میباشد اسپسیرها دارای ضخامت و انواع متفاوتی میباشند
داخل اسپیسر ها ماده شن مانند بنام رطوبت گیر قرار میگیرد و نام ان وظیف و کارایی انرا معرفی میکند. رطوبت گیرها اگر به درستی و با میزان مناسب استفاده شون و شیه دوجداره اگر به خوبی درز گیری شوند تا مدتها کیفیت شیشه مارا تضمین میکنند.
برای متصل کردن اسپیسره یا رطوبت گیرهای مورد نظر از یک قطعه پلاستیکی بنام گوشه استفاده میکنندکه وظیفه اتصال اسپیسرها را از گوشه ها برعهده دارند.بعد از اینکه شیشه ها به دقت تمیز شده و عاری از هرگونه اثر انگشت و غباری شدند و بعد ازاینکه اسپیسرها به اندازه مورد نظر بریده شده و با رطوبت گیر مورد نظر پرشدند , ابتدا شیشه اول قرار میگیرد و سپس اسپیسر ها یا همان فاصله انداز را قرارمیدهیم و سپس شیشه دوم را قرار میدهیم و سپس با چسب مخصوص انهارا به هم متصل میکنیم . و در اخر بعد از اینکه چسب شیشه ها خشک شدند از یک گوشه گاز ارگون را وارد فضای بین شیشه ها مینماییم البته این روش بسیار ساده بوده و روش دستی میباشد که در مدل کارخانه ای روش کاریکم متفاوت میباشد.البته در مورد فاصله اندازها باید این موضوع را دزنظر داشت که جنس اسپیسرها از جنس اصلاح شده حرارتی میباشد که در این موضوع هم برای کاهش گرما و رطوبت حائز اهمیت میباشد. در زیر تصویری از نمایی از یک شیشه دوجداره را ملاحظه میفرمایید.
تاریخچه :
اختراع شیشه دوجداره تقریبا بسیار اتفاقی توسط یک فروشنده شیشه در شهر نیویورک به صورت خیلیابتدایی انجام شد . او با این اختراع خو توانست ثابت کند که وجود خلعی از هوا در بین دو شیشه می تواند باعث کاهش مصرف انرژی شود. او در ابتدای اکتشاف خود از هیچ گونه رطوبت گیر و گازی برای کاهش انرژی استفاده نکرد . اما بعدها با پیشرفت تکنولوژِ و ادغام اشکام مختلف ماشین الات و اکتشافات دیگر در صنعت شیشه , شیشه های دوجداره از ان شکل ابتدایی خود به حالت امروزی رسیده اند.
طول عمر شیشه های دوجداره با توجه به متریال بکار رفته در انها متفاوت میباشند و در بهترین حالت طول عمر انها 10 سال میباشد که این امر با توجه به منطقه اب و هوایی متغییر میباشد.
و در اخر با تشکر از شما که تا انتهای این مقاله با مجموعه مهندسی windoordecor همراه بودید.
.